Hoppa till huvudinnehållet

Plåtmodul i Mjölby

Plåtmodul i Mjölby startades 1973, under namnet Mjölby Plåtindustri AB. Under åren har bolaget utvecklats från ett traditionellt plåtslageri till en tung- och högproducerande industri för tillverkning av stål- och plåtkomponenter. Totalt är vi drygt 70 medarbetare som alla känner stort ansvar för att ge dig exakt den plåtkomponent du vill ha.

1200X800 Cd00001174

VÅRA DETALJER SPRIDS UT I VÄRLDEN

En bred samlad kunskap och en satsning på att tillverka komponenter av grövre dimensioner har gjort att Plåtmodul lyckats bli en riktigt vass plåtbearbetningspartner såväl regionalt som nationellt. Våra ­kunder återfinns främst inom den svenska tillverknings­industrin. Ofta handlar det om större exportföretag på den globala marknaden. Ett äkta bevis för att vi lever upp till deras höga krav på kvalitet, leveranssäkerhet och utvecklingsmöjligheter.

 

CUTTING EDGE STEEL PARTNER

Som komplett plåtbearbetningspartner har vi de bästa resurserna att tillverka högkvalitativa produkter exakt efter dina krav på precision och effektivitet. Vår tillgång till två förstklassiga och starkt automatiserade produktionsanläggningar gör att vi kan säkra leveransen i tid, direkt in i din produktionslinje. Utmana gärna vår innovativa kompetens och personliga service inom plåtbearbetning!

 

 

Citat 1000X1000

Affärsidé

”Plåtmodul skall ständigt sträva efter att utveckla vår verksamhet så att vi kan leverera produkter i rätt tid, rätt pris och rätt kvalité. Plåtmodul skall vara en legoleverantör som kan förse sina kunder med allt, från en slät plåt till en komplett bearbetad detalj. Plåtmodul skall med högsta kompetens och teknik, skapa långsiktiga relationer som imponerar på våra kunder.”

 

Vision

”Alla medarbetare på Plåtmodul skall utvecklas för att skapa en mer hållbar, roligare och inspirerande arbetsplats”

1973

Embryot till det som idag är Plåtmodul startades i Helsingborg av Kim Foxing.

1982

Verksamheten etablerar sig i Mjölby där den befinner sig än idag.

1989

Plåtmodul investerar i sin första lasermaskin och startar sin resa som legoleverantör.

1993

Plåtmodul påbörjar en för framtiden betydande affärsrelation som legotillverkare till Toyota och deras trucktillverkning.

1996

Affärsrelation med Väderstad-Verken inleds och Plåtmodul är nu legotillverkare mot deras jordbruksmaskiner.

2008

Efter många år av kraftig tillväxt utökas fastigheten till en total yta om 6 300 m² Samtidigt investeras det i nya lasermaskiner och ett automatiserat höglager.

2016

Nyinvesteringar görs i mer automatiserade maskiner på både skärande bearbetning och en certifierad svetsavdelning.

2017

Rotage AB blir huvudägare av Plåtmodul.

Plåtmodul som samarbetspartner

Tillförlitlighet och ärlighet är viktigt för oss. Även om vår höga automationsgrad och nya maskinteknik är betydelsefull, är den ingenting utan våra medarbetare och deras kunskap och kompetens. Bakom varje maskin eller robot står en ansvarsfull person som ser till att din komponent blir exakt så som du vill ha den. Du märker vårt personliga engagemang redan vid första kontakten. Tillsammans med dig som kund hittar vi en skräddarsydd lösning för varje komponent och sätter fokus på att hela kedjan blir så effektiv som möjligt.

Utmana oss gärna med dina specifika önskemål.

Kontakta oss
Samarbete 1200X800 Cd00001184

Vår vardag

Vardagen på Plåtmodul är positiv, effektiv och utvecklande. Alla medarbetare tar stort ansvar för att leverera plåtkomponenter av högsta kvalitet i tid till våra kunder. Produktionen erbjuder många olika arbetsmoment, vissa mer datoriserade andra mer manuella, men alla lika viktiga för slutresultatet. Hela tiden tar vi nya steg mot att utvecklas till en mer hållbar, roligare och inspirerande arbetsplats.

Två produktionsanläggningar säkrar din leverans

Plåtmodul AB i Mjölby och Rotage AB i Kvänum är två fullskaliga plåtbearbetnings­anläggningar som har gemensam ledning och försäljning. Detta breddar vårt erbjudande, tryggar vårt kunnande och dubblar våra bearbetningsresurser. Vårt helhetserbjudande överträffar de flesta. Som vår kund kan du därför tryggt förlita dig på att din leverans anländer precis som du vill ha den på utlovad tid.

Läs mer om Rotage